Подрум УНУФРИРесторанот Домаќинска куќа поседува и сопствена винарија, каде ќе ве изненади зрелоста на домашното вино и ракија. Oколината на Вевчани изобилува со природни
убавини и може да се каже дека екологијата во овој дел од Македонија е на високо ниво. Од локалните лозови насади и еколошки чистото грозје произлегува прекрасното домашно вино и ракија кое се складира во сопствениот подрум УНУФРИ.

 


На традиционален Македонски начин во старите бочви се произведува домашно цвено и бело вино.


ВЕВЧАНСКИ КАРНЕВАЛ

од 13-01 ди 14-01 Јануари секоја година
се одржува Вевчанскиот карневал, на кој учество земаат многу млади луѓе со своите уникатни идеи и маски. Неговите корени се уште од времето на...

АПАРТМАНИI
Домаќинска куќа поседува и 5 апартмани

Наместени во стилот на изворната Македонска соба ви овозможуваат пријатен престој и акомодација во секое време...